Tussen de Regels – Leerplaats voor Organiseren 3.0

In de Leerplaats voor Organiseren 3.0 lezen we gezamenlijk Mieke Moors boek Tussen de Regels en zoeken in zes bijeenkomsten naar nieuwe vormen van werken en organiseren. Op 8 september 2016 gaat de zesde groep van start. Open hier onze flyer met alle informatie. Je kunt je aanmelden via info@miekekoldewee.nl

Over de Leerplaats in het kort
Steeds vaker horen wij mensen in organisaties verzuchten dat regels en systemen het oorspronkelijke werk in de weg staan. De vraag van onze tijd is hoe we uit deze systeemverstrikking kunnen komen om weer ‘gewoon te kunnen doen wat nodig is’. In de Leerplaats 3.0 staat die vraag centraal en zoeken we naar nieuwe vormen van werken en organiseren.

Inmiddels hebben we met vijf groepen de Leerplaats gedaan en starten we dus in januari 2017 de zesde editie.

Van Leerplaats I vond tussen 9 jan – 6 feb 2014 een tentoonstelling plaats in Bedrijvencentrum Hooghiemstra in Utrecht. Voor deze tentoonstelling maakte ik in co-creatie met Marieke Ploeg en Helen van Dijk een ‘werk’. Deze animatie is online te bewonderen via Helens vimeo pagina.
Leerplaats II stelde zijn werk tentoon in de hal van Twijnstra Gudde in feb/mrt 2014.
Klik hier om de albums met foto’s van de eindwerken te bekijken.
Leerplaats III maakte een eendaags gesloten tentoonstelling op een locatie van Reinaerde.
Leerplaats IV maakte een eendaagse tentoonstelling in de hal van de oude school aan de Maria van Reedestraat in Utrecht (waar www.organisatieatelier.com is gehuisvest).
Momenteel (maart 2016) wordt er gewerkt aan een digitale verzamelplaats van eindwerken die in dit kader zijn gemaakt én wordt de mogelijkheid onderzocht om een overzichtstentoonstelling die openbaar toegankelijk te maken.

Achtergrond
Mieke Moor promoveerde met dit boek in januari 2012. In dat kader vroeg zij 24 mensen uit het organisatiewerkveld en de kunsten om ‘iets van haar proefschrift’  te maken dat op de dag van haar verdediging in de Janskerk werd tentoongesteld onder de titel Dance my PhD!. Ik gaf die uitnodiging vorm in een geïmproviseerde dans. Op de pagina Dans onder Inspiratie tref je een filmregistratie hiervan.

Het boek is een inspirerend filosofisch werk waarin Mieke Moor tracht onder woorden te brengen van wat ons ontglipt als we organiseren.

 

Reacties zijn gesloten.